Ik wil informatie

Wat is Cultuur bij je buur?
Cultuur bij je buur is een jaarlijks initiatief waarbij Apeldoornse artiesten optreden op verrassende locaties zoals huiskamers, tuinen, wijkcentra, galeries of verzorgingshuizen. We brengen graag inwoners en (amateur)kunstenaars met elkaar in contact. 
Optredens vinden plaats bij je buur om de hoek. Zo leren ‘buren’ elkaar beter kennen. Hoe leuk is dat?


Hoe werkt het?
Een artiest, kunstenaar of groep die mee wil doen kan zich inschrijven als artiest door een formulier in te vullen waarin ook muziek, filmpjes en foto’s worden opgenomen.
Inwoners van Apeldoorn die artiesten willen ontvangen maken een keuze uit het aanbod en maken als gastheer/vrouw zelf afspraken met de artiest.
Is er een match, dan wordt deze opgenomen in de Agenda. Bezoekers kunnen kiezen welke optredens ze willen bijwonen.

De artiesten treden belangeloos op. De gastheren/vrouwen stellen hun accommodatie gratis ter beschikking. Aan bezoekers is het vrij om een financiële bijdrage te geven om ook een volgende editie van Cultuur bij je buur mogelijk te maken. Dat kan contant ter plekke of via de doneerknop op deze site (zie hiernaast/onder).


Wie organiseert het?
Cultuur bij je Buur is een project van Gigant, markant in cultuur. Naast podiumkunst, filmhuis en facilitator van kunsteducatie, zijn we er voor alle amateurkunstverenigingen, groepen en kunstenaars, die zich in de stad willen presenteren en daarbij hulp kunnen gebruiken. Gigant streeft er naar de amateurkunst in Apeldoorn en hun amateurkunstenaars duidelijk op de kaart te zetten en zichtbaar te maken voor iedereen. Ook zien we het als onze taak om zoveel mogelijk Apeldoornse inwoners te betrekken bij kunst en cultuur. Dat kan door actief deel te nemen aan de activiteiten of de activiteiten te volgen als bezoeker/toeschouwer. Zo levert Gigant een directe bijdrage aan zowel een beter leefklimaat als een gezond cultureel klimaat in de stad.
 

Het team Cultuur bij je Buur bestaat uit Mari van Helvoort, Carien Admiraal, Anna Surman en Nanda Huisman.